De uitvaartverzekering...

Ik heb een uitvaartverzekering, maar wil graag gebruik maken van Boerderij Moskowa, kan dat?

Het antwoord is eenvoudig: je hebt altijd keuzevrijheid, ongeacht waar je verzekerd bent.

Ardanta
Heb je een polis bij Ardanta en wil je graag gebruik maken van de diensten van Boerderij Moskowa? 
Ardanta geeft zelf al duidelijkheid op hun website, daar staat namelijk: “U kunt de uitvaartverzorger kiezen die u wilt”

Monuta
Monuta is een grote uitvaartverzekeraar. Het uitvaartcentrum van Monuta ligt in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost. 
Wij krijgen regelmatig de vraag of het met een  Monuta polis ook mogelijk is om gebruik te maken van Boerderij Moskowa. 
Uiteraard kan dat, bel ons gerust op  026 – 389 27 54. Wij helpen je graag bij het verzorgen van een mooi en persoonlijk afscheid

Het is helaas niet mogelijk om gebruik van Boerderij Moskowa te maken wanneer u de uitvaart zelf door Monuta laat verzorgen.

DELA
Het uitvaartcentrum van DELA bevindt zich in Arnhem-Noord, op loopafstand van Boerderij Moskowa. 
Ben je bij DELA verzekerd en wil je graag gebruik maken van Boerderij Moskowa, overleg even met je uitvaartverzorger wat de mogelijkheden zijn.
Het kan zijn dat je iets bij moet betalen wanneer je gebruik maakt van Boerderij Moskowa, je uitvaartverzorger kan je hier goed over informeren.

 

Bent u bij Ardanta verzekerd?

Ardanta is een onderdeel van ASR Nederland N.V.

De afgelopen jaren zijn veel (oude) verzekeringspolissen overgegaan naar Ardanta. Wij komen regelmatig polissen van Ardanta tegen en zorgen dat deze tot uitkering komen. 

Wij regelen de uitvaart volledig naar uw wensen en voorkeuren, ons streven is om u binnen 24 uur een uitvaartbegroting te kunnen overleggen zodat u precies weet waar u aan toe bent. De polis(sen) van Ardanta brengen wij alvast in mindering op de uitvaartkosten.

Ardanta geeft u volledige keuzevrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.  

Bent u bij Dela verzekerd?

In Nederland is DELA misschien wel de meest bekende uitvaartverzekeraar. Veel polissen bevatten een dienstenpakket. U heeft hierbij recht op een aantal vooraf bepaalde diensten zoals deze zijn opgenomen in de rechtenlijst. Hiermee zijn niet alle uitvaartkosten gedekt, ondanks dat mensen dit vaak wel denken.

Het dienstenpakket zoals het DELA UitvaartPlan geldt alleen als u DELA belt om de uitvaart te laten verzorgen. Vanuit polisvoorwaarden zullen zij aangeven dat gebruik gemaakt moet worden van Uitvaartcentrum Rosorum of het uitvaartcentrum in Arnhem, deze zijn namelijk van DELA zelf.

Wanneer u de uitvaart door ons laat verzorgen dan bent u van harte welkom in ‘de Wingerd’ in Zevenaar of Boerderij Moskowa in Arnhem. DELA keert minimaal € 3.615,- euro aan ons uit voor het DELA UitvaartPlan. Eventueel aangevuld met een een extra geldverzekering als deze aanwezig is.

Het is mogelijk dat u bij DELA financieel gezien voordeliger uit bent dan bij Uitvaartzorg de Liemers. Wilt u een eenvoudige uitvaart dan bent u vrijwel altijd voordeliger uit bij DELA, u blijft wat betreft veel diensten binnen het dienstenpakket.  Wanneer u een persoonlijke uitvaart wenst waarbij u afwijkt van het DELA UitvaartPlan dan is het goed mogelijk dat u bij Uitvaartzorg de Liemers voordeliger uit bent. 

Bent u bij Monuta verzekerd?

Monuta behoort tot de drie grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Een klein deel van de polissen bevat een dienstenpakket dat in natura uitkeert. U heeft hierbij recht op een aantal vooraf bepaalde diensten zoals deze zijn opgenomen in de rechtenlijst. Hiermee zijn niet alle uitvaartkosten gedekt. Een aantal polissen dekt bijvoorbeeld de crematiekosten niet (volledig).

Dit dienstenpakket geldt alleen als u Monuta belt om de uitvaart te laten verzorgen. Vanuit polisvoorwaarden zullen zij u er op wijzen dat u gebruik dient te maken van het uitvaartcentrum in Arnhem-Zuid. Dit uitvaartcentrum is van Monuta zelf.

Wanneer u de uitvaart door Uitvaartzorg de Liemers laat verzorgen dan zullen wij gebruik maken van ‘de Wingerd’ in Zevenaar of Boerderij Moskowa in Arnhem en krijgt u één vast aanspreekpunt waarmee u een persoonlijk afscheid vormgeeft.

Monuta geeft u een wellicht een extra besteedbaar bedrag om te besteden aan de uitvaart als zij deze verzorgen, echter liggen de tarieven voor de uitvaartzorg ook een stuk hoger.

De kans is groot dat u financieel gezien voordeliger uit bent als Uitvaartzorg de Liemers het afscheid met u vormgeeft. Bel ons gerust op om kennis te maken en te informeren naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie. 

Wanneer wij bij u aan tafel zitten en blijkt dat u bij Monuta voordeliger uit bent dan bespreken wij open en eerlijk met u wat het verschil is en geven wij u kosteloos de mogelijkheid om alsnog Monuta te bellen om de uitvaart te laten verzorgen.

Bent u bij Nationale Nederlanden verzekerd

Is er een uitvaartverzekering bij Nationale Nederlanden? Dan kan Uitvaartzorg de Liemers de uitvaart voor u verzorgen. Wij geven het overlijden door aan de verzekeraar en zullen de financiële afwikkeling met hen verzorgen. Uiteraard mag u dit ook zelf verzorgen, wij ondersteunen u hier graag bij.

Deze verzekeraar geeft u alle keuzevrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.

Bent u bij Reaal of Proteq verzekerd

Is er een uitvaartverzekering bij Reaal en/of Proteq? Dan kan Uitvaartzorg de Liemers de uitvaart voor u verzorgen. Wij geven het overlijden door aan de verzekeraar en zullen de financiële afwikkeling met hen verzorgen.

Deze verzekeraar geeft u alle keuzevrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.

Bent u bij Yarden verzekerd?

Yarden zal naar alle waarschijnlijkheid overgenomen worden door DELA. Veel polissen van Yarden bevatten een dienstenpakket dat in natura uitkeert. U heeft hierbij recht op een aantal vooraf bepaalde diensten zoals deze zijn opgenomen in de rechtenlijst. Hiermee zijn niet alle uitvaartkosten gedekt en de polis is niet meer geïndexeerd, dat wil zeggen dat u altijd met meerkosten te maken krijgt op de dienstenverzekering.

Dit dienstenpakket geldt alleen als u Yarden belt om de uitvaart te laten verzorgen. Het is ons op dit moment niet helemaal duidelijk op welke wijze Yarden omgaat met het dienstenpakket en wat u bij moet betalen. 

Wanneer u bij ons een overlijden doorgeeft dan zullen wij gebruik maken van ons eigen kleinschalige uitvaartcentrum in Villa ‘de Wingerd’ of Boerderij Moskowa in Arnhem. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een opbaring thuis in de eigen omgeving.

Wij weten vrijwel zeker dat u financieel voordeliger uit bent als u de uitvaart door Yarden laat verzorgen wanneer u alleen een dienstenpakket (AVVL) heeft.

Yarden Uitvaartzorg heeft geen uitvaartverzorgers die woonachtig zijn in de Liemers. 

Verschillende soorten polissen

Een natura uitvaartverzekering keert uit in diensten. In de rechtenlijst van de verzekeraar staat omschreven welke diensten vergoed zullen worden bij overlijden en aan welke voorwaarden dient te worden voldaan. Een naturapolis bevat relatief veel ‘kleine lettertjes’ waar niet iedereen bij stilstaat bij het afsluiten van de polis en vaak ook niet bij een overlijden. Vaak is er geen vrije keus in bijvoorbeeld uitvaartcentrum, uitvaartkist en crematorium. Terwijl dit wel belangrijke keuzes zijn om het afscheid persoonlijk en passend vorm te geven. Vrijwel alle verzekeraars met naturapolissen hebben ook een eigen uitvaartzorgbedrijf, waarbij de klant actief aangespoord wordt om de uitvaart door dit bedrijf te laten verzorgen. De drie grootste naturaverzekeraars zijn DELA, Yarden en Monuta.

Een kapitaal verzekering keert na overlijden een bedrag uit. Bij deze verzekering is vooraf bekend welk bedrag er uitgekeerd wordt bij overlijden. Dit kan een vast bedrag zijn of een bedrag dat ieder jaar een klein stukje verhoogd wordt, deze verhoging wordt indexering genoemd.

Deze verzekering heeft net als iedere verzekering ook voorwaarden waar aan voldaan moet worden, echter zijn deze eenvoudiger dan die van een naturaverzekering.